<
Products
Restoration
Services & Consultancy
Decorative Ceilings
Exterior Stonework
Where We Work
Digital Showroom
Recent Projects
Help Section

Visit the Showroom

Stevensons of Norwich
Vulcan Road South
Norwich
NR6 6AF
United Kingdom

The Stevensons of Norwich showroom is open
8am-5pm, Monday to Friday
(exc. Bank Holidays)

Stevensons of Norwich Plaster Survey & Report

A complete survey of your existing plasterwork is undertaken on-site, which includes checking the structural integrity and potential water ingress points both above and below the plasterwork. Detailed sketches and photographs will be produced during the survey. For public buildings, a baseline ABTT survey will be undertaken with a structural engineer present.

Survey Report Stevensons of Norwich

Detailed plaster survey report

Plaster survey report

At the end of the survey, you will be presented with a thorough report of your plasterwork, including detailed plans, sketches and re-inspection timescales. Depending on the result, your plasterwork will be certified.

Plaster Surveys

London, UK

Private Residence, London

Bespoke Plaster Moulding

A more unique project for our artists, Stevensons of Norwich were commissioned to assist in the development of a plasterwork olive tree decoration, for installation in the stairwell of a private London residence.

Developed entirely by our in-house Drawing Office, the decorative panel started out as a full-scale drawing, allowing the artists to configure the tree branches to effectively convey the tree’s complexity, while also achieving efficient mould usage. This was then transformed into a clay mould, from which 8 individual sections were cast in fibrous plaster. The sections were connected on-site, with the resulting plasterwork panel measuring an impressive 5.5m x 4m.

X

London, UK

Private Residence, London

Bespoke Plaster Moulding

A more unique project for our artists, Stevensons of Norwich were commissioned to assist in the development of a plasterwork olive tree decoration, for installation in the stairwell of a private London residence.

Developed entirely by our in-house Drawing Office, the decorative panel started out as a full-scale drawing, allowing the artists to configure the tree branches to effectively convey the tree’s complexity, while also achieving efficient mould usage. This was then transformed into a clay mould, from which 8 individual sections were cast in fibrous plaster. The sections were connected on-site, with the resulting plasterwork panel measuring an impressive 5.5m x 4m.

Newcastle, UK

Theatre Royal, Newcastle

Theatre Survey & Restoration

Occupying its current site since 1837, the majestic Theatre Royal in Newcastle underwent extensive renovations in 2011 across the entire building, with Stevensons playing a major role in the restoration of the plasterwork in the main theatre.

Constructed from fibrous plaster, the balcony fronts, proscenium arch and ceiling required a thorough integrity survey, which identified areas which needed strengthening, and in some cases, in situ repairs to the plaster surface took place. To the rear of the stalls, Stevensons replaced the existing ceiling with a new fibrous plaster design, which was cast in Norwich and transported to Newcastle in sections, where each section was joined seamlessly to a supporting grid.

X

Newcastle, UK

Theatre Royal, Newcastle

Theatre Survey & Restoration

Occupying its current site since 1837, the majestic Theatre Royal in Newcastle underwent extensive renovations in 2011 across the entire building, with Stevensons playing a major role in the restoration of the plasterwork in the main theatre.

Constructed from fibrous plaster, the balcony fronts, proscenium arch and ceiling required a thorough integrity survey, which identified areas which needed strengthening, and in some cases, in situ repairs to the plaster surface took place. To the rear of the stalls, Stevensons replaced the existing ceiling with a new fibrous plaster design, which was cast in Norwich and transported to Newcastle in sections, where each section was joined seamlessly to a supporting grid.