<
Products
Restoration
Services & Consultancy
Decorative Ceilings
Exterior Stonework
Where We Work
Digital Showroom
Recent Projects
Help Section

Visit the Showroom

Stevensons of Norwich
Vulcan Road South
Norwich
NR6 6AF
United Kingdom

The Stevensons of Norwich showroom is open
8am-5pm, Monday to Friday
(exc. Bank Holidays)

STRUCTURAL PLANNING FLEXIBILITY

BENEFITS OF STEVENSONS-STONE®

Our design team are experienced working with Stevensons-Stone®, and will guide you every step of the way, from the initial idea through to installation. Utilising the benefits of Stevensons-Stone® over traditional stone carvings, buildings with architectural components can be designed using lighter materials, giving you more flexibility in your structural planning – speak to our team for more information on how Stevensons-Stone® can benefit your entire project.

With a lightweight design and thinner cross-section than typical stone architecture, Stevensons-Stone® can be easily installed onto existing buildings without the need for heavy duty reinforcements. Stevensons offer a worldwide installation service, which includes secure shipping and fixing of the architectural mouldings to complete your project.

Stevensons-Stone® Projects

Poundbury, UK

Royal Pavillion

Architectural Stonework Mouldings

Stevensons of Norwich worked extensively on the new Royal Pavilion complex in Poundbury, Dorset, providing Stevensons-Stone® exterior architecture across the building, including on the cupola that adorns the top of this imposing structure.

Stevensons were commissioned to produce a substantial range of products for the project along with the cupola, including 6m high fluted Ionic columns, curved window and door architraves, balustrading, cornices and frieze details. Produced in a Portland stone finish, Stevensons-Stone® allowed for finely crafted detailed to be added across the building, and reduced the loading on the structure significantly compared to natural stone.

X

Poundbury, UK

Royal Pavillion

Architectural Stonework Mouldings

Stevensons of Norwich worked extensively on the new Royal Pavilion complex in Poundbury, Dorset, providing Stevensons-Stone® exterior architecture across the building, including on the cupola that adorns the top of this imposing structure.

Stevensons were commissioned to produce a substantial range of products for the project along with the cupola, including 6m high fluted Ionic columns, curved window and door architraves, balustrading, cornices and frieze details. Produced in a Portland stone finish, Stevensons-Stone® allowed for finely crafted detailed to be added across the building, and reduced the loading on the structure significantly compared to natural stone.

London, UK

Westminster City Council

Bespoke Stevensons-Stone® Mould

As part of their premise’s refurbishment, Westminster City Council commissioned Stevensons of Norwich to produce new castings of their Heraldic Lion logo, to be displayed outside the entrance to the building.

Using the existing stone lions, which had become damaged due to age and weathering, our craftsmen restored them to a state where a mould could be taken, into which Stevensons-Stone® was poured and cast into the shape of the original pair. Once cast, the new faux stone logo was finished by Angel Interiors, who applied the painted detailing, before being installed outside the building entrance by our team for the official re-opening.

X

London, UK

Westminster City Council

Bespoke Stevensons-Stone® Mould

As part of their premise’s refurbishment, Westminster City Council commissioned Stevensons of Norwich to produce new castings of their Heraldic Lion logo, to be displayed outside the entrance to the building.

Using the existing stone lions, which had become damaged due to age and weathering, our craftsmen restored them to a state where a mould could be taken, into which Stevensons-Stone® was poured and cast into the shape of the original pair. Once cast, the new faux stone logo was finished by Angel Interiors, who applied the painted detailing, before being installed outside the building entrance by our team for the official re-opening.