<
Products
Restoration
Services & Consultancy
Decorative Ceilings
Exterior Stonework
Where We Work
Digital Showroom
Recent Projects
Help Section

Visit the Showroom

Stevensons of Norwich
Vulcan Road South
Norwich
NR6 6AF
United Kingdom

The Stevensons of Norwich showroom is open
8am-5pm, Monday to Friday
(exc. Bank Holidays)

Bespoke Plaster Ceiling Stevensons of Norwich

Whether creating a completely bespoke plaster ceiling or utilising an existing design, we will complete an on-site survey to ascertain key dimensions and identify fixing points, which could affect the design and installation. This information will help to evolve your design, and allow for an accurate plan to be developed.

Bespoke Plaster Ceiling Projects

London, UK

Queen's Gallery, Buckingham Palace

Bespoke Design & Restoration

As part of a larger restoration project by the Royal Collection Trust, Stevensons of Norwich were invited to renovate the Queen’s Gallery within the grounds of Buckingham Palace.

For the impressive Lecture Theatre within the Gallery, Stevensons designed a bespoke ceiling rose, which was mounted within a striking central pendentive ribbed plaster dome, set within a perfect square. The walls within the Lecture Theatre included plaster arches and columns, and the room was finished with a range of ventilation rosettes. Alongside interior work, we used our own Stevensons-Stone® material to cast new exterior cornice, and an ornate sign for the building entrance.

Our work on the Queen’s Gallery received award’s recognition upon completion, with the Judge’s commenting that “the geometry was very difficult, but the effect, carried out perfectly, was well worth it”, and noting that “Stevensons carried out the best single piece of plasterwork seen this year: the enriched lintel and brackets to the doorway leading from the stair into the entrance lobby”.

X

London, UK

Queen's Gallery, Buckingham Palace

Bespoke Design & Restoration

As part of a larger restoration project by the Royal Collection Trust, Stevensons of Norwich were invited to renovate the Queen’s Gallery within the grounds of Buckingham Palace.

For the impressive Lecture Theatre within the Gallery, Stevensons designed a bespoke ceiling rose, which was mounted within a striking central pendentive ribbed plaster dome, set within a perfect square. The walls within the Lecture Theatre included plaster arches and columns, and the room was finished with a range of ventilation rosettes. Alongside interior work, we used our own Stevensons-Stone® material to cast new exterior cornice, and an ornate sign for the building entrance.

Our work on the Queen’s Gallery received award’s recognition upon completion, with the Judge’s commenting that “the geometry was very difficult, but the effect, carried out perfectly, was well worth it”, and noting that “Stevensons carried out the best single piece of plasterwork seen this year: the enriched lintel and brackets to the doorway leading from the stair into the entrance lobby”.

Suffolk, UK

Private Residence, Suffolk

Barrel-Vaulted Plaster Ceiling Installation

An impressive barrel-vaulted plaster ceiling provides an eye-catching focal point to this stunning swimming pool and dining area, manufactured and installed by Stevensons of Norwich.

Installed within a private residence in Suffolk, this large-scale barrel-vaulted ceiling was made in individual fibrous plaster sections in our Norwich factory, before being transported to the site for installation. A secondary metal grid was installed within the building, onto which the sections were attached, and finished by our craftsmen.

X

Suffolk, UK

Private Residence, Suffolk

Barrel-Vaulted Plaster Ceiling Installation

An impressive barrel-vaulted plaster ceiling provides an eye-catching focal point to this stunning swimming pool and dining area, manufactured and installed by Stevensons of Norwich.

Installed within a private residence in Suffolk, this large-scale barrel-vaulted ceiling was made in individual fibrous plaster sections in our Norwich factory, before being transported to the site for installation. A secondary metal grid was installed within the building, onto which the sections were attached, and finished by our craftsmen.